امروز جمعه ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۰:۲۳ به وقت تهران

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نماد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
لوگوی نماد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

دسته بندی دانشگاه:

دانشگاه های دولتی زیر نظر وزارت علوم

نام دانشگاه:

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

واقع در شهر:

ساری

سال تاسیس:

1353

تعداد دانشکده:

8

درباره دانشگاه:

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران در استان مازندران و تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این دانشگاه یکی از سه دانشگاه تخصصی کشاورزی در ایران است. اکثر افراد ورودی به این دانشگاه در مقطع کاردانی و کارشناسی از قطب استان خراسان به ویژه شهر بیرجند بوده‌اند! علت این ورودی های خاص کاملاً مشخص نیست. اما برخی کارشناسان اعتقاد دارند مردم شهر گرمسیری خشک بیرجند برای نزدیکی به دریا و بهره مندی از هوای مطلوب و دلنشین، بارانی و اگرچه شرجی این دانشگاه را انتخاب می کنند. با بررسی سوابق فارغ التحصیلان دانشگاه گیلان نیز مشخص شد تعداد ۴۴ دانش‌آموخته پسر و ۵۶ دانش‌آموخته دختر از این شهر(بیرجند) و شهرهای اطراف آن تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری بوده اند.
دانشکده‌های علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی در این دانشگاه ظرفیتی بیش از ۲۵۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی را دارا هستند. این دانشگاه ۱۳۲ عضو هیئت علمی دارد.
این دانشگاه به عنوان مدرسه عالی مهندسی کشاورزی ساری در سال ۱۳۵۲ به صورت یک واحد آموزشی غیرانتفاعی مستقل با هدف ایجاد دوره‌های عالی در شورای گسترش آموزش عالی وقت تصویب گردید و کار خود را با سه رشته کشاورزی عمومی، جنگل و مرتع و دامپروری آغاز کرد. در سال ۱۳۵۸ و پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به همراه چند مرکز آموزش عالی دیگر، عامل اصلی شکل‌گیری دانشگاه مازندران گردید. طی سالهای ۱۳۵۸ لغایت ۱۳۷۶ با کسب شاخص‌های مطلوب آموزشی و پژوهشی با تصویب شورای گسترش آموزش عالی به دو دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی ارتقا یافته که از سال تحصیلی ۷۸–۷۹ به صورت جداگانه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را آغاز نمودند. در سال ۱۳۸۳ پس از کسب شاخص‌های جدید موافقت اصولی راه اندازی مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری کسب گردید و در اوائل سال ۱۳۸۴ پس از کسب موافقت قطعی، با چهار دانشکده علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی تحت پوشش مجتمع فوق شروع به فعالیت نمود. در سال ۱۳۸۴ موافقت قطعی فعالیت پژوهشکده برنج و مرکبات و همچنین پژوهشکده اکوسیستم‌های خزری از شورای گسترش آموزش عالی کسب گردید. با پیگیری‌های مجدانه مسئولان مجتمع و همراهی دست‌اندرکاران سیاسی و نمایندگان استان نسبت به ارتقا مجتمع فوق به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اقدام شد و شورای گسترش آموزش عالی رسماً در تاریخ ۱۶/۱۰/۸۵ با انفکاک آن از داشگاه مازندران و ارتقا به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری موافقت نمود و از سال ۱۳۸۷ با عنوان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری شروع به کار نمود. هم‌اکنون این دانشگاه در مقطع کارشناسی در رشته‌های زراعت و اصلاح نباتات، علوم دامی، مهندسی آب، خاک‌شناسی، باغبانی، علوم و صنایع غذایی، ترویج و آموزش کشاورزی، گیاه پزشکی، مکانیک بیوسیستم، اقتصاد کشاورزی، مرتع و آبخیزداری، علوم و مهندسی جنگل، مهندسی طبیعت، شیلات، مهندسی صنایع مبلمان، مهندسی صنایع چوب و فراورده‌های سلولوزی و در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های زراعت، اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی کشاورزی، سازه‌های آبی، مدیریت مرتع، گیاهان دارویی، مدیریت حوزه‌های آبخیز، حفاظت آب و خاک، تغذیه دام و طیور، ژنتیک و اصلاح دام و طیور، بیماری‌شناسی گیاهی، فراوری محصولات شیلاتی، مکانیک ماشین‌های کشاورزی، زیست‌شناسی سلولی و ملکولی، شناسایی و مبارزه با علف‌های هرز، مهندسی منابع آب، آبخیزداری، خاکشناسی، عمران و بهره‌برداری جنگل، مدیریت جنگل، علوم زیستی جنگل، حفاظت و اصلاح چوب، صنایع سلولوزی، تکثیر و پرورش ماهیان آبزی، فیزیولوژی دام، هواشناسی کشاورزی، آبیاری و زهکشی، ماشینهای کشاورزی، اقتصاد کشاورزی، علوم و صنایع غذایی، باغبانی و حشره‌شناسی و در مقطع دکتری تخصصی رشته‌های اصلاح نباتات(ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک-بیومتریک)، عمران و بهره‌برداری جنگل، مدیریت جنگل، علوم زیستی جنگل، علوم مرتع، زراعت، تغذیه دام، سازه‌های آبی، آبیاری و زهکشی، ژنتیک و اصلاح نژاد دام، آبخیزداری، خاکشناسی، اقتصاد کشاورزی، مدیریت حوزه‌های آبخیز، حفاظت آب و خاک، صنایع سلولوزی و … به آموزش دانشجویان اشتغال دارد.