امروز دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۰۸ به وقت تهران
دانشگاه ملایر یکی از دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در شهر ملایر قرار دارد.این دانشگاه تنها دانشگاهی در غرب کشور است که زیرنظر دانشگاه مرکز استان نبوده و مرجع بالادستی آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. ریاست این دانشگاه در حال حاضر به عهدهٔ خسرو سایوند میباشد.
تاریخچه
دانشگاه ملایر در سال ۱۳۷۰ با عنوان «دانشکده تربیت دبیر ملایر» وابسته به دانشگاه بوعلی سینای همدان با پذیرش سی دانشجو در رشته علوم تربیتی کار خود را آغاز نمود. در سال ۱۳۷۹ به «مجتمع آموزش عالی ملایر» تبدیل شد و در مقطع کاردانی در رشتههای کامپیوتر، عمران، محیط زیست و مرتع و مهندسی سرامیک و ریاضی محض نیز دانشجو پذیرفت و تعداد رشتههای این مجتمع به ۷ رشته رسید.
در سال ۱۳۸۳ مجتمع آموزش عالی ملایر از دانشگاه بوعلی سینا همدان استقلال یافت و در سال ۱۳۸۴ نیز به «دانشگاه ملایر» ارتقاء پیدا نمود و هماکنون دانشگاه ملایر دارای دو پردیس میباشد که پردیس اصلی آن در کیلومتر ۵ جاده ملایر – اراک قرار دارد و پردیس دوم آن دانشکده عمران و معماری است که در بلوار دانشجو جنب دانشگاه آزاد اسلامی واقع شدهاست.
در سالهای ۸۵ و ۸۶ آهنگ تکمیل پروژه ساختمان اصلی دانشگاه که در آن زمان حدود ۱۵ سال از شروع آن میگذشت شتاب بسیار زیادی در مقایسه با سالهای گذشته یافت و سرانجام پس از گذشت ۱۶ سال در روز ۲۱ آبان ماه سال ۱۳۸۶ با حضور حداد عادل ریاست مجلس شورای اسلامی پردیس اصلی دانشگاه ملایر افتتاح گردید.
این دانشگاه از سال ۱۳۹۷ شروع به پذیرش دانشجو با رشته مهندسی اپتیک و لیزر نمود
دانشکدهها
دانشگاه ملایر دارای هفت دانشکده است و همچنین دارای یک پژوهشکده میباشد.
علوم پایه
ادبیات و علوم انسانی
کشاورزی
فنی و مهندسی
منابع طبیعی و محیط زیست
عمران و معماری
علوم ریاضی و آمار
پژوهشکده انگور و کشمش
تعداد هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان
هماکنون بیش از ۷٬۰۰۰ دانشجو در ۶۰ رشته در قالب ۲۵ گروه آموزشی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دورههای روزانه و شبانه در این دانشگاه در حال تحصیل میباشند. این دانشگاه هماکنون بیش از ۲۲۰ نفر عضو هیئت علمی دارد.
رؤسای دانشگاه از سال ۱۳۸۴ تا کنون
علیرضا ایلدرمی
حسن زمانیان
بهمن امانی
بهمن حیاتی
منوچهر بابایی پور
محمد ملکی
خسرو سایوند
ابراهیم محمدیمنش
خسرو سایوند
رشتههای تحصیلی
کارشناسی
مهندسی اپتیک و لیزر
مهندسی برق – قدرت
مهندسی معدن
مهندسی عمران – عمران
مهندسی عمران – سازه
مهندسی معماری
مهندسی مکانیک
مهندسی کامپیوتر – هوش مصنوعی
مهندسی مواد – سرامیک
مهندسی متالورژی
فلسفه و کلام اسلامی
فلسفه تعلیم و تربیت
ریاضی محض
ریاضیات و کاربردها
آمار و کاربردها
زیستشناسی
میکروبیولوژی
بیوتکنولوژی
شیمی کاربردی
روانشناسی
زبان و ادبیات انگلیسی
مرتع و آبخیز داری
مهندسی محیط زیست
مهندسی فضای سبز
مهندسی کشاورزی – خاکشناسی
مهندسی کشاورزی – زراعت
مهندسی کشاورزی – دام و طیور
علوم تربیتی – تکنولوژِی آموزشی
مهندسی آلودگی محیط زیست
زبان و ادبیات فارسی
زبان و ادبیات انگلیسی
فیزیک حالت جامد
شیلات
و…
کارشناسی ارشد
مهندسی برق – قدرت
مهندسی برق – مخابرات
مهندسی کشاورزی – علوم دامی گرایش تغذیه دام و گرایش تغذیه طیور
مهندسی کشاورزی – مهندسی تولیدات گیاهی – باغبانی
مهندسی کشاورزی – علوم خاک
مهندسی منابع طبیعی – مهندسی جنگل
مهندسی منابع طبیعی – مرتعداری
مهندسی کشاورزی – مهندسی منابع آب
مهندسی عمران – سازه
مهندسی عمران – خاک و پی
مهندسی مکانیک
مهندسی مواد – سرامیک
فیزیک حالت جامد
ریاضی محض
ریاضی کاربردی – آنالیز عددی
شیمی – شیمی فیزیک
فلسفه و کلام اسلامی
فلسفه تعلیم تربیت
زبان و ادبیات انگلیسی
محیط زبست
زیستشناسی
مهندسی مرتع وآبخیزداری
مدیریت بازرگانی
(حقوق)
دکترا
مهندسی عمران – سازه
فیزیک حالت جامد
ریاضی کاربردی
ریاضی – جبر
محیط زیست
پردیسها
۱- پردیس اصلی
واقع در ابتدای بزرگراه ملایر – اراک
۲- پردیس دانشکده مهندسی عمران و معماری
بلوار دانشجو در مجاورت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
دانشکدهها
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده مهندسی عمران و معماری
دانشکده علوم پایه
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست
دانشکده کشاورزی
دانشکده علوم انسانی و معارف قرآنی (ساخته شد)
دانشکده علوم ریاضی و آمار
مراکز تحقیقاتی
پژوهشکده ملی انگور و کشمش ایران
پژوهشکده نانو
پژوهشکده مطالعات سیستم های قدرت
خوابگاه
خوابگاه پسرانه
دولتی: ابوالفضل و پسرانه (فاطمیه سابق)
خودگردان: یاس ۱ و ۲، ولیعصر و گلها
خوابگاههای دخترانه
دولتی: زینبیه، الزهرا و ریحانه
خودگردان: ماهان، سمیه، قائم مقام
دانشگاه ملایر دومین دانشگاه بزرگ دولتی استان همدان و نگین علمی شهرستان ملایر
دانشگاه ملایر، فعالیت خود را در سال 1370 با عنوان دانشکده تربیت دبیر آغاز کرد، در سال 1379 به مجتمع آموزش عالی ملایر و در سال 1384 رسماً به عنوان دانشگاه ملایر فعالیت خود را شروع نمود.
مجوز هیات امنا؛ اولین رکن دانشگاه و هیات ممیزه رکن علمی دانشگاه، در راستای توسعه همه جانبه و تکمیل فرایند جامع و مستقل شدن دانشگاه ملایر؛ در مرداد 1401 توسط پروفسور زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صادر گردید و با این مجوز؛ دانشگاه ملایر به استقلال کامل دست یافت.
دانشگاه ملایر با داشتن 180 عضو هیأت علمی جوان و با انگیزه و 162 یاوران علمی توانمند، پتانسیل مناسبی برای تحصیل و آموزش دانشجویان در اختیار دارد.
دانشگاه ملایر؛ 89 رشته تحصیلی شامل 12 رشته در مقطع دکتری، 45 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 32 رشته در مقطع کارشناسی دارد. بیش از ۶۰۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری در قالب هفت دانشکده عمران و معماری، فنی و مهندسی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم پایه، علوم ریاضی و آمار، ادبیات و علوم انسانی، کشاورزی و پژوهشکده انگور و کشمش مشغول به تحصیل هستند. همچنین دانشگاه ملایر میزبان دانشجویان بین المللی از کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، عراق، سوریه و کشورهای آفریقایی در مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی است.
دانشگاه ملایر در راستای نیل به اهداف آموزشی و پژوهشی خود و انجام رسالت خطیر بعنوان نهاد دانش محور، اقدام به توسعه و تجهیز امکانات آموزشی، آزمایشگاهها و کارگاه های خود نموده است. در حال حاضر دانشگاه ملایر از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسبی نسبت به دانشگاه های همتراز خود برخوردار است، به طوری که این دانشگاه دارای یک آزمایشگاه مرکزی مدرن و مجهز و 58 آزمایشگاه، کارگاه و سایت های کامپیوتری عمومی و تخصصی است که به منظور استفاده تحقیقاتی در دسترس اعضای هیات علمی، دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی قرار دارد و قابلیت سرویس دهی به محققان و دانشجویان سایر مراکز را نیز داراست. دانشگاه ملایر با داشتن خوابگاه های ملکی با امکانات مناسب که بنا بر اظهارات مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جزء خوابگاه های برتر کشور هستند و نیز استفاده از خوابگاه های خودگردان تحت نظارت خود از ظرفیت مناسبی جهت اسکان دانشجویان برخوردار است. همچنین دارای دو مجموعه غذاخوری با تجهیزات و فضای مناسب است که صبحانه، ناهار و شام را به صورت دو منویی با نرخ مصوب صندوق رفاه دانشجویان ارائه می نماید. این دانشگاه با داشتن سرانه فضای ورزشی بیش از یک مترمربع برای هر دانشجو دارای سالن های چندمنظوره فوتسال، والیبال، بسکتبال و سالن-های بدنسازی، کشتی، رزمی، تنیس روی میز و خانه شطرنج و دو زمین چمن مصنوعی فوتسال و زمین های ورزشی روباز است. معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز با 26 انجمن علمی دانشجویی، 11 کانون فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، بسیج دانشجویی، هیات منتظران ظهور و تشکل های اسلامی شامل جامعه اسلامی، قرآن و عترت و جمع کثیری از فعالان دانشجویی و اساتید برجسته فرهنگی، علاوه بر ارائه برنامه های امید بخش کارآفرین و آینده نگر در مسیر چشماندازها و افقهای انقلاب اسلامی، در بستر هدایت گر و صمیمی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و شورای فرهنگی عناوین و موفقیت های فراوانی را در جشنواره های فرهنگ قرآنی، حرکت، رویش و چرتکه کشوری کسب نموده است.
روسای دانشگاه از بدو تاسیس تا کنون:
1- دکتر حسن زمانیان ( 1384 تا 1389)
2- دکتر بهمن امانی (1389 تا 1393)
3- دکتر بهمن حیاتی (1393تا 1395)
4- دکتر منوچهر بابایی پور (از 1395 تا 1397)
5- دکتر محمد ملکی ( 1397)
5- دکتر خسرو سایوند( از 1397 تا 1400)
6- دکتر ابراهیم محمدی منش( از 1400 تا کنون)
خرید مدرک تحصیلی، خرید صندلی پزشکی، خرید مدرک تحصیلی با استعلام از وزارت علوم، خرید مدرک تحصیلی با استعلام از وزارت بهداشت، خرید مدرک تحصیلی با استعلام از اداره آموزش و پرورش، اخذ مدرک تحصیلی معتبر و با استعلام جهت استخدام، مهاجرت، ارائه به هر اداره یا ارگانی مد نظر شما در این سایت فراهم شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.